Edens bröd och mat
Ett modernt mathantverk bageri/konditori-catering som erbjuder och skapar kulinariska och kulturella möten mellan en värmländsk och afrikansk kultur.
Kontakta oss via info@afroswed.se för prisfrågor och menyförslag.
INJERA (Injera är ett traditionellt etiopiskt och eritreanskt surdegspankaksliknade tunnbröd.
I Eritrea och Etiopien används teff traditionellt till ett injera surdegstunnbröd liknande pannkaka, som är vardagsmat. Teff växer i Eritrea och Etiopien, och är ett urgammalt sädesslag. Injera baknings process är ett mysterium, många har olika sätt att göra med de tre bas-ingredienserna, mjöl, vatten och salt.
Traditionellt teffmjöl jäsningsprocess blandas med teffmjöl med vatten och surdegsstarter. Och det är mycket viktigt att surdegsjäsningen på traditionellt sätt görs i rumstemperatur i 2–3 dagar. Surdegsbrödet injera lagras på en traditionell halmkorg. Traditionellt sätt för att konservera av injera på en sval och torr plats i 2–3 dagar.
Tradtionellt sätt bakas injera enbart med mjöl+vatten-salt
ZIGNI-WET- KÖTTGRYTA
TSEBHI DERHO/DERO WET- KYCKLINGGRYTA
KULWA-TIBS STEKT GRYTBITAR
VEGETARISKA TIBS STEKT
SAMBUSA/SAMOSA MED NÖTFÄRS/KYCKLINGFÄRS/VEGETARISK
* Minst beställning är för 10 personer
För olika tårtor beställningar skicka information om typ, smak, dekor på tårta ni önskar m.m. skickar vi tårtorförslag.
Följa oss på instagram Edens_bröd_och_mat